Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу


Академічні читання, присвячені памяті видатного вченого – академіка Л.В. Писаржевського (13.02.1874-23.03.1938), які проводилися на базі кафедри хімії ДВНЗ «Національний гірничий університет»


1.jpg


У парку імені Л.В. Писаржевського щорічно навесні традиційно школярами та студентами-хіміками проводиться природоохоронна акція шанування пам’яті видатного вченого в галузі фізики та хімії.

В цьому році ДВНЗ «Національний гірничий університет» на кафедрі хімії в аудиторії імені Л.В. Писаржевського відбулися урочисті читання викладачів університетів та шкіл, студентів і працівників бібліотеки.


2.jpg

Учасників читання вітає зав. кафедри хімії ДВНЗ «НГУ»

Свєткіна Олена Юріївна.


3.jpg


На участь у заході зібралися студенти НГУ різних курсів і спеціальностей


4.jpg


Учасників академічних читань вітали та підтримали викладачі Українського державного хіміко-технологічного університету


5.jpg


і Державного національного університету ім. Олеся Гончара.


6.jpg


В аудиторії наявність атмосфери доброго настрою як у студентів так і у викладачів. На знімку на першому плані відповідальний за презентацію доповідей – староста гр. ВДЕ 15-1М Суворкін О., студентка гр. ТКіт-14 Скрипко К,: ліворуч доц. каф. хімії НГУ Лисицька С.М., далі праворуч – вчителька хімії ЗШ № 67 Федотова Л.А.


7.jpg


На читаннях зустрілися кілька поколінь викладачів, що пробуджують інтерес молоді до природознавчих наук. На знімку вчитель хімії школи № 67 Федотова Л.А. і її колишня учениця, зараз ст. викл. кафедри хімії ДВНЗ "НГУ" Нетяга О.Б.


8.jpg


У бібліотечному фонді  ДВНЗ «Національний гірничий університет» зібрані унікальні екземпляри праць Л.В. Писаржевського та матеріалів про життя та діяльність видатного вченого.

 

9.jpg


 Для сучасних поколінь вислови Л.В. Писаржевського завжди будуть мати життєву силу.


 91.jpg 


Перед першим корпусом ДВНЗ «НГУ» розташована пам’ятна стела, присвячена Л.В. Писаржевському


  92.jpg

 

Л.В. Писаржевський був творчою та природозахопленною людиною. Символ природної краси – квіти з рук студентів до обеліску – шанування памяті видатного вченого світу. На знімку ст. гр. ВДЕ-15-1М Большенко О. та ст. гр. Ткіт – 14 Скрипко К.


 Суботник в парку ім. Л.В. Писаржевського


IMG_0021.JPG


IMG_0007.JPG

IMG_0012.JPG

IMG_0013.JPG

IMG_0015.JPG

IMG_0016.JPG

IMG_0023.JPG

IMG_0028.JPG

IMG_0040.JPG

IMG_0048.JPG

IMG_0042.JPG

IMG_0045.JPG


       Проведення міждисциплінарного наукового семінару «Хімічні процеси перетворення енергії в елементах системи відновлювальної енергетики» викладачами кафедри хімії  і кафедри ВДЕ ДВНЗ «Національний гірничий університет» з майбутніми магістрами.

(25 травня 2016 р.)


11.jpg


Відкрила міждисциплінарний науковий семінар завідувач кафедри хімії, доктор технічних наук Свєткіна Олена Юріївна: оголошені теми доповідей та послідовність їх викладання.


12.jpg


Дуже цікаво слухати про сучасні досягнення в галузі електрохімічних технологій (доповідає студент гр. ВДЕ-15-1М Нікітін С.). В обговореннях доповідей крім наукових керівників студентів-магістрів беруть участь також викладачі кафедри ВДЕ.


13.jpg


Не меншу цікавість та обговорення викликала доповідь старости групи ст. Суворкіна О.Ю.


14.jpg


Про нові дуже перспективні напрями в енерготехнологіях – хемотроніка та наноіоніка навіть мало хто чув (доповідає ст. Голобородько С.)


15.jpg

Наприкінці семінару д.т.н. Свєткіна О.Ю. зазначила, що всі магістри успішно із творчою зацікавленістю доповіли свої теми. Побажала присутнім подальших успіхів та натхнення у діяльності.




Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт