Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

У рамках проєкту «SUUUpoRT» (Structural support of Ukrainian Universities in Upkeep and Rebuilding оf Higher Education) https://tu-freiberg.de/en/tubafdigital/projects-and-activities/structural-support-ukrainian-universities, присвяченого структурній підтримці українських університетів у збереженні та відновленні діяльності вищої освіти у галузі ресурсів та технологій, з 25 по 28 березня доценти кафедри хімії та хімічної інженерії Андрій Коверя та Аліна Овчаренко відвідали TU Bergakademie Freiberg. Разом з колегами з Луцького НТУ, українські викладачі взяли участь у підготовці відеоматеріалів для віртуальних лабораторних занять, присвячених спектрометричним методам аналізу. Під кваліфікованим керівництвом Dr. Jan Zuber з Інституту аналітичної хімії, українські викладачі провели комплекс досліджень за допомогою інфрачервоної та ультрафіолетової спектроскопії. У подальшому отримані відеоматеріали будуть озвучені українською мовою для використання під час дистанційних лабораторних робіт в освітніх компонентах, які викладає кафедра хімії та хімічної інженерії НТУ «Дніпровська політехніка». Використання сучасного відеоконтенту, присвяченого провідним методам хімічного аналізу, є наразі надзвичайно актуальним для забезпечення освітнього процесу в умовах воєнного стану. Крім того, реалізація проєкту надає можливості для якісного покращення навчального контенту для студентів хіміків та хіміків-технологів.

Під час візиту, ми також провели дослідження по визначенню властивостей підготовлених в НТУ «Дніпровська політехніка» зразків біопалива та біовідновників, використовуючи Attenuated Total Reflectance-Fourier Transform Infrared (ATR-FTIR) спектроскопію, а також Micro X-ray Fluorescence (MXRF) аналіз.

Також ми мали можливість ознайомитися з матеріально-технічною базою Інститутів аналітичної хімії, фізичної хімії, теоретичної фізики та експериментальної фізики та обговорити з вченими TU Bergakademie Freiberg поточні тематики досліджень і можливості співпраці у науковому напрямку.

Незважаючи на насичену наукову та навчальну програму організаторам вдалось включити екскурсію до дивовижного музею мінералів Terra Mineralia, колекція якого налічує понад 3500 експонатів і є однією з найбільших виставок мінералів у світі. Колекція має експонати у тому числі і з України.

Повернулися з почуттям наповнення новою інформацією, вмотивованістю та відчуттям всебічної підтримки німецьких колег, тож вже працюємо над продовженням кооперації!

Дякуємо Олені Чурікановій і Дар’ї Піловій за чудову організацію візиту та всебічну підтримку під час перебування у Фрайберзі.



Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт